Skolor

Att få vara ute i skolorna

Att få möjligheten att jobba ute på skolor och påverka våra barn och ungdomars tänk om hälsa är inget annat än fantastiskt!

Så tidigt som  2-3 års ålder sitter många barn och tittar på skärmar idag, när de istället ska  klättra, hoppa, rulla och springa för att få alla grundrörelser våra kroppar behöver. Dessutom skapar vi ett tidigt beteende och förhållande till skärmar.


Projekt RöRlig i skolan 
ligger mig väldigt varmt om hjärtat. jag jobbar för att få in mer rörelse och bättre hållning på barn & ungdomar. Pratar mycket om MEDVETENHET De behöver bli medvetna om hälsa och vad rörelse kan ger dem men också tänka på sin kroppshållning och sträcka på sig till en ”glad hållning”

 

 Med ett tight samarbete med både lärare och elever på skolorna, föreläser jag för eleverna och utbildar lärare i att dagligen ta 5-10 minuter paus på längre lektioner.  Upp med pulsen för att öka blodcirkulationen. Men även skapa rörlighet i nacke och rygg.

All rörelse går i glädjens tecken  och programen för dagens rörelser tillför en massa ny energi till eleverna. Jag lär även barnen hur de ska sitta och vad som faktiskt kan hända om vi fortsätter att sitta som en ”posse nötter” på ren skånska.

 

Ledord: MEDVETENHET

  • Få in mer puls/rörelserpauser i skolan
  • Hjälpa våra barn & ungdomar till en bättre kroppshållning

Mitt projekt går ut på att utbilda och inspirera både barn, lärare och föräldrar i HÄLSA. Hälsa är brett och stort var av mitt fokus är som ovan: pulspauser och glada hållningar (läs mer om glad hållning under menyn ”gladhållning”.)

Önskar skolorna ha fler fokusområden så gör jag så klart det också. Stress, återhämtning och kost är några av de som brukar önskas.

Tillsammans bygger vi ihop ett paket som passar just er skola. Barnen får inspiration och kunskap, lärarna får stöttning och färdiga program att jobba med ute i klasserna – tillsammans skapar vi en miljö och ett arbetssätt som främjar barnens hälsa och energi!